Šta radi profesionalni upravnik zgrade

+381611924675

Pozovite nas

info@profiupravnik.info

Pišite nam

Pupinova 19, Mirijevo, Beograd

Nadjite nas

Šta radi profesionalni upravnik zgrade

Profesionalni upravnik je osoba koja upravlja stambenim ili poslovnim zgradama, brinući se o njihovom održavanju, administraciji i odnosima sa stanarima. Njihov posao obuhvata širok spektar aktivnosti, uključujući:

  1. Administracija: Vode evidenciju o stanarima, sastavljaju ugovore, prikupljaju kirije, plaćaju račune i obavljaju sve administrativne poslove vezane za zgradu.
  2. Održavanje: Organizuju redovno održavanje zgrade, uključujući popravke, čišćenje, baštovanstvo i održavanje zajedničkih prostora.
  3. Komunikacija: Komuniciraju sa stanarima, pružajući informacije, rešavajući probleme i obezbeđujući da se njihove potrebe i zahtevi adekvatno adresiraju.
  4. Finansije: Upravljaju budžetom zgrade, planirajući i raspoređujući sredstva za redovno održavanje i hitne situacije.
  5. Zakonodavstvo: Upoznati su sa zakonima i propisima koji se odnose na upravljanje zgradama, osiguravajući da se svi postupci vode u skladu sa zakonom.
  6. Bezbednost: Brinu o bezbednosti zgrade, sarađujući sa službama bezbednosti ili pružajući savete o sigurnosnim merama.
  7. Projekti unapređenja: Učestvuju u planiranju i sprovođenju projekata unapređenja zgrade kako bi se povećala vrednost imovine i poboljšao kvalitet života stanara.
  8. Savetovanje: Pružaju savete stanarima o pravilima ponašanja, procedurama i mogućnostima za poboljšanje zajednice.

Profesionalni upravnik je ključna figura u održavanju funkcionalnosti i vrednosti zgrade, te igra važnu ulogu u stvaranju prijatnog i sigurnog okruženja za sve stanare.