Kako Lako Smeniti Profesionalnog Upravnika Vaše Stambene Zgrade

+381611924675

Pozovite nas

info@profiupravnik.info

Pišite nam

Pupinova 19, Mirijevo, Beograd

Nadjite nas

Kako Lako Smeniti Profesionalnog Upravnika Vaše Stambene Zgrade

Dakle, pričamo o onom trenutku kada shvatite da je vreme za promenu i da želite novog profesionalnog upravnika za vašu stambenu zgradu. Možda vam se čini kao komplikovan proces, ali verujte mi, zapravo je sve prilično jednostavno i može biti i zabavno, ako pristupite stvari na pravi način. Evo kako to možete uraditi uz malo truda i dobru organizaciju.

1. Napravite Prvi Korak Bez Muke

Prvi korak je da se malo raspitate i pronađete firmu koja se bavi profesionalnim upravljanjem stambenih zajednica. Pošaljite im mejl sa upitom i zamolite da vam pošalju ponudu zajedno sa blanko zapisnikom. Objasnite im da ste u potrazi za novim upravnikom i da vam je potreban zapisnik kako biste mogli da sakupljate potpise od vaših komšija. Većina firmi će vam rado izaći u susret jer, naravno, svima je u interesu da steknu nove klijente.

2. Mobilizujte Komšije

Sledeći korak zahteva malo više nogu i komunikacije. Potrebno je da pronađete barem jednog volontera u zgradi koji će vam pomoći u ovoj maloj avanturi. Zajedno, obučeni u šarm i dobre namere, krećete od vrata do vrata vaše zgrade. Scenario je jednostavan: “Dobar dan, mi smo ovde da promenimo upravnika naše zgrade. Da li biste mogli da nam date vaš potpis?” Verujte, kada vide dva poznata lica sa legitimnom molbom, većina ljudi neće puno razmišljati.

3. Sakupite Magičnih 2/3 Potpisa

Ključ uspeha ove misije je u brojkama. Treba vam potpis dve trećine vlasnika stanova ili lokala u vašem ulazu. Kada dostignete tu magičnu cifru, možete sazvati sastanak svih vlasnika stanova sa jednom i jedinom temom dnevnog reda – smena trenutnog i izbor novog upravnika.

4. Glasanje i Izbor Novog Upravnika

Na samom sastanku, predstavite firmu ili upravnika koji vam se čini kao najbolja opcija. Diskusija, pitanja, možda čak i malo pregovaranja – i na kraju, glasanje. Ako ste dobro obavili pripremu, izbor novog upravnika bi trebao biti samo formalnost.

5. Službeno Obaveštenje i Zdravo Zbogom Starom Upravniku

Nakon što je novi upravnik izabran, samo je preostalo da službeno obavestite starog upravnika o njegovoj smeni. Obično, dovoljno je poslati mail starom upravniku sa obaveštenjem o otkazu.

I to je to! Vidite, nije toliko teško. S malo dobre volje, organizacije i timskog duha, možete uneti svežinu i nove ideje u upravljanje vašom stambenom zajednicom. I zapamtite, promena je često dobra stvar, posebno kada dolazi u obliku boljeg upravljanja vašim životnim prostorom. Srećno!

Zatrazite ponudu